Akkaya Köyü Camii ve Yaylaları Güzelleştirme Derneği
Duyurular

İstanbuldan Giresuna, Akkaya Köyüne, Giresundan İstanbula Yük Ve Eşyalarınızın Nakliyesi  Kapınıza Kadar Güvenle Yapılır.

İrtibat: 05352658720

Kemal Sarıkılıç

Akkaya Köyü


Giresun Hava Durumu
Etkinlik Takvimi
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD  
EURO  
       
Özlü Sözler
İstemek "istiyorum" demek değil, harekete geçmektir. (A.Maurrois)
Anket
Sitemizi Nasıl Buluyorsunuz ?
 
Sitemizi Tavsiye Ediniz
Sitemizi arkadaşlarınıza tavsiye ederseniz memnun kalırız.
 
  
Manda Yetiştiricisine Destek Müjdesi
 
 

Giresun İli Damızlık Manda Yetiştiricileri Birlik Başkanı Ahmet Geldi,  soğuk kış günlerinin etkisini hissettirmeye başladığı bir dönemde hayvan yetiştiricilerine büyük bir müjde verdi.
 
Geldi,  yaptığı açıklamada, 2012 yılında kurularak hızlı bir şekilde bütün hedeflerini gerçekleştiren birliğin 2015 yılının destekleme ödemesini beklenenden de önce manda sahiplerinin hesabına yattığını kaydetti.
Başkan Geldi, ekonomide durgunluk baş gösterirken il ekonomisine yaptıkları katkıdan dolayı mutlu olduklarını ifade etti.
Geldi, “Hayvancılık zor bir meslektir ve yetiştiriciye yem girdisi yüksek olan bir uğraştır. 2014 yılında ilimizin büyük bir bölümünde fındığın da olmamasından dolayı bu zor kış şartlarında üreticimize bir nebze de olsa gelir sağlamanın, destek vermenin, İlimiz ekonomisine de bir canlılık katmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşamaktayız” dedi.
Geldi, “Bundan önceki bütün hedeflerini gerçekleştiren Birliğimiz, bundan sonra da İlimizde ki manda sayısını ve standardını yükseltmek için gece gündüz çalışacaktır. 2015 yılında da proje kapsamındaki faaliyetlerini gerçekleştiren Birliğimiz, birlik üyelerinden gelen talepler doğrultusunda İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile tüm ilçe müdürlükleri nezdinde yapılan çalışmaların ardından 2015 yılı Aralık ayında ödenmesi gereken desteklemelerin planlanandan erken ödemiştir.” diye konuştu.
HEDEFLER BÜYÜYOR
Yeni hedeflerinin projedeki manda sayısının arttırılması olduğunu ifade eden Geldi, “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ilimizde uygulanan projenin başarısını ve ilimizdeki manda sayısının arttırılması dikkate alınarak projeye 173 yeni üyeye ait olan 250 baş mandanın ilave edilmesi uygun görülmüştür.” Dedi.
Birlik Başkanı Geldi, sözlerini şu şekilde noktaladı:
 
“Birliğimiz üyelerimizin desteklemelerden faydalanması, manda sütünün ve yoğurdunun faydalarının duyurulması ve üyelerimizin ürünlerinin pazarlanması hususlarında faaliyetlerine devam etmektedir. Tüm bu çalışmalarda ve 2015 yılı Halk Elinde Manda Islah Projesi’nin paralarını zamanında üreticilerin hesabına yatırmamızda emeği olan başta Sayın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Muhammet Angın ve ekibine, Proje Lideri Prof. Dr. İsmail Kaya’ya, tüm ilçe müdürlüklerine ve Milletvekillerimize desteklerinden ötürü şahsım ve tüm üyelerim adına sonsuz şükranlarımı iletiyorum”
 


05.11.2015 Okunma Sayısı: 7435



Yazdır

 

 DİĞER HABERLER





















Üye Giriş Paneli
E-posta:    
Şifre:       
Şifremi unutum
Aidat Borcu Sorgulama
 
Son Ziyaretçi Yorumları
Elif Erzurum / Albayrak
Hersey cok güzel olmus emegi gecen herkezin eline saglik.zor dönemden geciyoruz covid 19 hayatimizi durdurdu insallah bu günleri saglikli bir sekilde geride birakiriz ve yeniden memlekete gelmek kismet olur. Saygilar

sezen yardm
Selamun Aleykum Köyumuzun Rahmetlı Necati Yardımın Kızıyım Çanakkale de 4 Yıllık Okumaktayım Saygılarımla

Yücel ÇETİN
Site içerik olarak güzel olmakla beraber eksikleri mevcut. Gurbet te yaşayan köylülerimiz bölümü çok eksik olmuş. Güncelleme için yüzyıl da bulunan dernegimizden liste alabilirsiniz.


Tüm ziyaretçi yorumları için tıklayınız.
Günlük Gazeteler